Δημοσιεύσεις-Ανακοινώσεις

6/6/2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΕΣΧΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΗΝ 5/5/10
Υπάρχουμε στον ευρύτερο χώρο των ήδη αστυνομοκρατούμενων Εξαρχείων και δεν θα μπορούσαμε παρά να νιώθουμε φρίκη και οργή για το όργιο καταστολής που επιχείρησε η αστυνομία στην περιοχή των Εξαρχείων, την Τετάρτη 5/5/2010, την ημέρα της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας.

Στην προσπάθεια τους να τρομοκρατήσουν και να προβοκάρουν το κίνημα Ματατζήδες και Δελτάδες εισέβαλαν σε πολυκατοικίες χωρίς παρουσία εισαγγελέα, με φασιστικές τακτικές και χτυπούσαν τους ενοίκους, έπιαναν περαστικούς και έκαναν μαζικές προσαγωγές. Ταυτόχρονα, ομάδες ΔΙΑΣ εισέβαλαν στην κατάληψη Ζαϊμη χτυπώντας και συλλαμβάνοντας όλους όσους βρίσκονταν μέσα στην κατάληψη. Το ίδιο επιχείρησαν και στο Δίκτυο Μεταναστών. Μπάτσοι με δολοφονικές διαθέσεις βανδάλισαν τα κτίρια και κατά την εισβολή σ’αυτά- θυμίζοντας την εποχή της πάλαι ποτέ επταετίας- πέρα από ξυλοδαρμούς, σωματικό και ηθικό εξευτελισμό των συντρόφων,πετάξαν κρότου –λάμψης μέσα στα κτίρια, κατέστρεψαν και βανδαλισαν υλικά, βιβλιοθήκες, υπολογιστές ακόμα και λεκάνες τουαλέτας!

Συνολικά έγιναν 70 προσαγωγές εκ των οποίων, οι 25 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Η εντολή του Χρυσοχοιρίδη ήταν ξεκάθαρη. Να τρομοκρατήσει ότι κινούνταν στην ευρύτερη περιοχή και να χτυπήσει τους αυτόνομους κοινωνικούς κ πολιτικούς χώρους, αφού αυτοί αποτελούν ζωντανή φωτιά αφύπνισης των καταπιεσμένων και κοινωνικής αμφισβήτησης του αστικού κράτους. Δεν ξεχωρίζουμε όμως την καταστολή στα Εξάρχεια με την καταστολή στην πρωινή πανεργατική πορεία. Ήταν πάλι η ίδια εντολή, να διαλυθεί η πορεία και να αποτραπεί με κάθε τρόπο η «πολιορκία» της Βουλής. Το κράτος τρομοκρατημένο από τον πρωτοφανή αριθμό των απεργών εξαπέλυσε έναν οχετό καταστολής. Για αυτό, και την επόμενη μέρα Πέμπτη 6 / 5 επιτέθηκε στους ειρηνικούς διαδηλωτές μπροστά στο Σύνταγμα με ξύλο και χημικά.

Ο θάνατος των 3 εργαζομένων στη Marfin δεν ήταν ούτε κακή στιγμή ούτε παράπλευρη απώλεια! Είναι η απόδειξη πως το κράτος καθημερινά διαμορφώνει όλο και περισσότερο τις συνθήκες ενός πολέμου ‘όλων εναντίον όλων’. Δεν θα επωμιστούμε καμιά συλλογική ευθύνη ούτε σαν απεργοί – διαδηλωτές , ούτε θα ανεχτούμε την ποινικοποίηση ενός ολόκληρου πολιτικού χώρου σαν αυτόν της αναρχίας. Η τυφλή ατομική βία δεν αντιμετωπίζεται με τις καταδίκες από τα διαπλεκόμενα λαμόγια ή με συλλήψεις από τις κρατικές δυνάμεις των δολοφόνων νεολαίων, μεταναστών, εργατών... Καταδικάζουμε την άσκοπη βια \ την βια για την βια\ την λατρεία της δύναμης και της εγωτικής φενάκης όχι μόνο σαν μη αποτελεσματική και με αρνητικά αποτελέσματα για το κίνημα τελικά, αλλά και σαν μέσο που αντιστοιχεί στην τάξη των εκμεταλλευτών\καταπιεστών και στην εξουσία τους. Η απάντηση είναι στο ξεκαθάρισμα αυτών των απόψεων και πρακτικών με την οργανωμένη συλλογική δράση και παρέμβαση στην κοινωνία

Δεν θα τους αφήσουμε να λασπώνουν την τιμή των νεκρών εργαζομένων !

Συντονισμός κ΄ αλληλεγγύη μεταξύ των αυτόνομων χώρων.

Δεν θα τους αφήσουμε άλλο να σκοτώνουν το χρόνο μας, τη σκέψη μας, τη ζωή μας !

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ, ΜΕ ΟΠΛΟ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ.

--------------------------------------------

14/6/2010
Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης - Ανακοίνωση για την άρση αποφυλάκισης του συντρόφου Michal Pawlak

Με νίκη του κινήματος αλληλεγγύης και ειδικά της ανοιχτής πρωτοβουλίας αλληλεγγύης κατέληξε η υπόθεση του πολωνού συντρόφου Michal Pawlak με την άρση της προφυλάκισής του την Τετάρτη 9/6. Τον σύντροφό μας προφυλάκισαν άδικα με κατασκευασμένο και έωλο κατηγορητήριο στις 6 Δεκεμβρη 2009. Τελικά αποδεικνύεται ότι όσες σκευωρίες και να στήσουν οι αγώνες και οι αγωνιστές ούτε φιμώνονται, ούτε καταστέλλονται.
Η αποφυλάκιση του συντρόφου μας, μας δίνει κουράγιο και δύναμη για να συνεχίσουμε.

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ - ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ, ΟΥΤΕ ΦΥΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ.

Θα συνεχίσουμε έως ότου όλοι οι σύντροφοι/συντρόφισσες, όλοι εμείς, να απελευθερωθούμε από τη φυλακή της εξουσίας και του καπιταλισμού.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

--------------------------------------